• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Op 7 oktober as. organiseren we opnieuw 050&Mode. Dit jaar werken we samen met de organisatie achter het Sustainable Moments Festival en de Dutch Sustainable Fashion Week.
We stellen de modebranche centraal en richten ons meer dan ooit op het genereren van meer bezoekers naar de winkels. Geen grote modeshow in Het Forum, maar wel reuring in de winkels, muziek en straattheater op diverse locaties in de binnenstad en het stimuleren van bezoekers in het doen van aankopen in meerdere winkels. 
Op deze pagina vind je alle relevante informatie voor jou als ondernemer in de binnenstad van Groningen. Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

 

ZIJN ER KOSTEN VERBONDEN AAN DEELNAME?
Nee, er zijn geen kosten verbonden aan jouw deelname, dus meld je vandaag nog aan!  


KUNNEN ONDERNEMERS ZICH NOG AANMELDEN?
Ja het is nog steeds mogelijk voor ondernemers om zich aan te melden. Dit kan via de website www.050enmode.nl . Ondernemers die zich op dit moment nog aanmelden kunnen helaas niet meer meegenomen worden in de printversie van de stadsplattegrond of de gepersonaliseerde posters.

 

PROGRAMMERING
Welke activiteiten er zullen plaatsvinden in en buiten de winkels? Veel winkels hebben inmiddels hun eigen acties doorgegeven en dat belooft heel gezellig te worden. Een overzicht van alle acties zal ook op de printversie van de plattegrond worden opgenomen, maar via onderstaande overzicht kun je alvast een idee krijgen van deze acties.

Naast de vele activiteiten die door ondernemers georganiseerd worden staan vanuit de organisatie ook de volgende activiteiten gepland:
1. Straatmuzikant Moti (live muziek): tussen 12.00 - 14.00 uur en 15.00 - 17.00 uur op de Westerhaven
2. Djembé (live muziek): tussen 12.00 - 15.00 uur op de Vismarkt en Grote Markt
3. Disco Fever: tussen 12.00 - 17.00 uur in de Oude Ebbingestraat en op de Vismarkt
4. Living Statues: tussen 12.00 - 17.00 uur in de Herestraat, de Zwanestraat en de Westerhaven
5. Personal Shopping (Marlous Lufth): tussen 12.00 - 17.00 uur in de Oosterstraat
6. Stijladvies (Dap Styling): tussen 12.00 - 17.00 uur (elk heel uur) in de Gelkingestraat
7. Visagie advies (Jolly Visagie): tussen 13.00 - 17.00 uur (elk heel uur) in de Folkingestraat
8. Gastvrij Groningen Verrassingsmuur: tussen 12.00 - 17.00 uur in de Herestraat
9. Kleer'nZooi XXL: tussen 12.00 - 17.00 uur in de Martinikerk
10. Modepolitie

ZICHTBAARHEID ACTIVITEITEN 
Sommige activiteiten die vanuit 050&Mode worden georganiseerd zullen roulerend in de binnenstad van Groningen terug te vinden zijn, anderen zullen op een vaste locatie plaatsvinden. Deze activiteiten worden zichtbaar gemaakt door duidelijke borden in de straten en zijn uiteraard terug te vinden op de plattegrond. We zetten gastheren en -dames in om alles in goede banen te leiden.


BON-IN-DE-TON - WAT IS DIT PRECIES VOOR ACTIE? 
De bon-in-de-ton actie is een eenvoudige, maar leuke manier om bezoekers extra te verrassen tijdens deze dag. Iedere deelnemende winkel ontvangt een aantal bonnen. Het is de bedoeling dat iedere klant die een aankoop doet een bon ontvangt. De ingevulde bon kan vervolgens in een van de 10 boxen worden gegooid en daarmee maken bezoekers kans op leuke prijzen. De boxen zijn terug te vinden in 10 winkels in het centrum van Groningen.

WAAR STAAN DEZE 10 TONNEN?

Er hebben zich meerdere ondernemers gemeld die in hun winkel wel een 'ton' wilden hebben. Inmiddels hebben we een selectie gemaakt op basis van geografische spreiding. Op die manier kan de bezoeker altijd ergens in de buurt terecht met zijn/haar bon. Het gaat om de volgende 10 locaties:
1. Suitable - Brugstraat
2. Find - Damsterdiep
3. Bellucci - Folkingestraat
4. Bootcentrum - Ged. Zuiderdiep
5. Harvie Herenmode - Munnekeholm
6. Hema - Herestraat
7. Kokotoko - Oosterstraat
8. Marquant - Oude Boteringestraat
9. Touch of Flavour - Oude Kijk in 't Jatstraat
10. Diezijner - Zwanestraat

Bovengenoemde ondernemers krijgen nog separaat bericht met details over deze actie.

PRIJZEN 
We vinden het belangrijk dat de prijzen en daarmee de investering die we doen, ook weer terugvloeien naar de deelnemers van 050&Mode. Daarom is besloten om voor ieder uur dat deze actie loopt 10 tegoedbonnen weg te geven, ter waarde van € 60,-. Dat betekent in totaal 50 tegoedbonnen.

BEKENDMAKING WINNAARS
De bon-in-de-ton actie loopt op 7 oktober van 12.00 - 17.00 uur (let op tijden zijn aangepast!). In de ochtend zorgen we ervoor dat de 10 locaties waar de boxen te vinden zijn worden ingericht. Bezoekers kunnen tot uiterlijk 17 uur hun bonnen inleveren. Omdat we diezelfde dag al wel ruchtbaarheid willen geven aan deze actie en de prijswinnaars, zullen we om 16 uur alvast alle bonnen verzamelen die tot dit tijdstip zijn ingeleverd. Na de bekendmaking van de Best Geklede Groninger, worden de eerste 40 winnaars getrokken (ingeleverde bonnen tussen 12.00 - 16.00 uur) in de Martinikerk, winnaars krijgen per email bericht. De andere 10 winnaars worden na 17 uur getrokken. 

VOORWAARDEN ACTIE BON-IN-DE-TON
Er zijn een aantal voorwaarden die van toepassing zijn op deze actie en de waardebonnen die we weggeven.

Actie bon-in-de-ton:
1. Medewerkers van deelnemende winkels en de organisatie zijn uitgesloten van deelname;
2. Iedere bezoeker kan maximaal 1 bon per deelnemende winkel ontvangen;
3. Alleen volledig ingevulde en ingeleverde bonnen worden meegenomen in de trekking;
4. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd;

Waardebonnen:
1. Bezoekers die een bon willen inleveren kunnen uitsluitend terecht bij de deelnemende winkels. In onze communicatie naar de winnaars zullen we melding maken van deze deelnemers;
2. Bonnen zijn geldig tot uiterlijk 1 december 2023. Na deze datum komen de bonnen te vervallen;
3. Waardebonnen dienen in 1 keer gebruikt te worden, een eventueel restant bedrag, vanwege het niet volledig benutten van de waarde van de bon, komt automatisch te vervallen;
4. Het is niet mogelijk de bonnen in te wisselen voor contanten;

DECLAREREN VAN INGELEVERDE WAARDEBONNEN

Ingeleverde waardebonnen kunnen door de betreffende winkel worden gedeclareerd bij de Groningen City Club. Dit door de volgende stappen te doorlopen:
1. Stuur een factuur van het totaal bedrag (maximaal € 60,-) naar: Groningen City Club, Leonard Springerlaan 1, 9727 KB Groningen. De factuur mag digitaal aangeleverd worden via email naar info@groningencityclub.nl;
2. Tezamen met de factuur wordt een kopie meegestuurd van de waardebon en de kassabon;
3. Betaling vindt doorgaans binnen 1 week na ontvangst plaats;

GASTVRIJE VERRASSINGSMUUR - WAT IS DIT PRECIES?
Sinds enkele jaren kennen we in Groningen het actieprogramma Gastvrij Groningen. De gezamenlijke bedrijvenverenigingen, gemeente Groningen, Groningen Bereikbaar en Marketing Groningen zetten zich in om bezoekers een extra warm welkom te geven in tijden van overlast als gevolg van de werkzaamheden aan oa. de Zuidelijke Ringweg. Bij meerdere acties wordt ook de gastvrije verrassingsmuur ingezet (zie foto). In deze oude snackmuur worden allerlei give aways geplaatst. Bezoekers kunnen, indien zij 6 gooien met de dobbelsteen, een prijs uit de verrassingsmuur trekken. De verrassingsmuur wordt tijdens 050&Mode ingezet in de Herestraat.

PRIJZEN
Ook bij de verrassingsmuur vinden we het belangrijk dat de prijzen en daarmee de investering die we doen, ook weer terugvloeien naar de deelnemers van 050&Mode. In de periode dat de verrassingsmuur in de Herestraat staat (12.00 - 17.00 uur) geven we in totaal 50 tegoedbonnen weg van elk € 15,-. Daarnaast zijn er kleinere give-aways beschikbaar voor bezoekers.

VOORWAARDEN EN DECLAREREN
Voor deze actie gelden dezelfde voorwaarden als voor de bon-in-de-ton actie. Ook met betrekking tot het achteraf declareren van ingeleverde bonnen zijn de eerder genoemde afspraken van toepassing.


PROMOTIE - HOE WORDT 050&MODE GEPROMOOT?
Om 050&Mode breed te promoten zullen er verschillende acties worden uitgezet. Zo zullen er in de weken voorafgaand aan het event banners te zien zijn op de Groninger Internet Courant. Ditzelfde geldt voor de website van RTV Noord. Daarnaast worden er advertenties geplaatst in het Dagblad van het Noorden, het Harener Weekblad en de Groninger Gezinsbode. Tot slot zetten we de socials in, maken we gebruik van de kanalen van Marketing Groningen en dient ook de toolkit voor ondernemers als extra uiting voor het event. Door de samenwerking met SuMoFest versterken we elkaar in de communicatie-uitingen.

TOOLKIT VOOR ONDERNEMERS
Om ook als deelnemende winkel klanten en bezoekers te attenderen op 050&Mode en alle activiteiten die georganiseerd worden kun je gebruik maken van een aantal tools die online beschikbaar zijn. Het volgende is op heel korte termijn beschikbaar:
1. Beeldmerk 050&Mode
2. Banners t.b.v. socials
3. Posters
4. Tevens ontvangen jullie de foto's die gebruikt zijn voor de gepersonaliseerde poster.

DRUKWERK VOOR ONDERNEMERS
Om ervoor te zorgen dat bezoekers op de dag zelf, maar ook in de weken voorafgaand aan het event weten wat er aan zit te komen worden er meerdere posters ontwikkelt en beschikbaar gesteld. Hieronder het drukwerk dat in de komende weken bij jou als deelnemer wordt bezorgd:
1. Algemene poster ter promotie en bekendmaking van 050&Mode bezorging woensdag 20 september, deze poster wordt bij alle deelnemende winkels en overige modezaken in de binnenstad bezorgd. Deze posters zijn bedoeld om het winkelende publiek bewust te maken van het event;
2. Gepersonaliseerde poster. Alle deelnemers van 050&Mode ontvangen een gepersonaliseerde poster. Deze poster maakt duidelijk dat dit de deelnemende winkels zijn. In de afgelopen week zijn we druk bezig geweest met het verzamelen van foto's en het laten maken van foto's. Bezorging vindt plaats in de week van 29 sept.;
3. Programma poster, hierop wordt het programma benoemd van 050&Mode, bezorging in de week van 29 sept. Deze poster kan t.z.t. de eerste algemene poster vervangen;
4. Stadsplattegronden, om uit de delen aan het winkelende publiek, bezorging in de week van 29 sept.