• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Ren jij weleens op zaterdag door de winkelstraat om nog hals over kop een leuke outfit voor ‘s avonds te scoren ? Dit overkomt je niet op zaterdag 28 september, want dan is er 050&Mode Sustainable en maak je lekker je keuze uit mode en lifestyle die past bij jouw duurzaamheids ideeën. Veel modewinkels laten die dag extra goed zien wat zij doen aan een duurzamere wereld!. Ze heten jou op een extra gastvrije manier welkom en organiseren leuke activiteiten. Nieuwsgierig naar wat de winkels voor je in petto hebben? Houd dan zaterdag 28 september vrij in je agenda en kom shoppen.

050&Mode staat dit jaar in het teken van Sustainability. Wat is eigenlijk? 

Sustainable (duurzaam) bezig zijn met je winkel, betekent dat je oog hebt voor waar je producten van zijn gemaakt, hoe ze geproduceerd worden en door wie. Ook kan het betekenen dat ze 'een tweede leven' hebben of juist heel lang te dragen en te combineren zijn. 
Daarnaast betekent het ook dat je misschien bewuster omgaat met energieverbruik in de winkel. Dat kun je niet altijd direct zien als bezoeker, omdat er veel maatregelen zijn die onzichtbaar zijn of op langere termijn effect hebben.

Goed voor het milieu is het in ieder geval wel!

Op deze site komt een overzicht van alle deelnemende winkels en alle informatie over het programma met oa modeshows, de Closet Sale, de vintagemarkt Klein Berlijn (op zondag) en het randprogramma.

 

Totstandkoming

050&Mode is een initiatief van de Groningen City Club (GCC) en komt tot stand in samenwerking met gemeente Groningen, Marketing Groningen en met financiële steun van Het Fonds en de gemeente Groningen.