• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Op de Grote Markt zijn diverse stijlpunten ingericht. In 4 pagodetenten zullen het Alfa College, het Noorderpoortcollege, Elite Model Look en de Groningen City Club acte de presence geven!

 

Het Alfa College


Voor het eerst is het Alfa-college vertegenwoordigd op 050&Mode.. Vier studenten en twee alumni van de opleiding Specialist mode/maatkleding showen hun kledingstukken op de catwalk. De creaties zijn door de studenten zelf ontworpen en gemaakt. De styling van haar en visagie wordt verzorgd door studenten Haarverzorging.

Aan een modeshow gaan heel wat voorbereidingen vooraf. Dat laten de studenten tijdens 050&Mode graag aan u zien. In een pagodetent op de Grote Markt zijn de modestudenten samen met derdejaarsstudenten van de kappersopleiding Salonmanager te vinden. Zij werken samen om zes bijzondere Avant Garde looks neer te zetten met kleding, haar en visagie. Maar er is meer... Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Onder begeleiding van studenten kan je een kleinigheidje van reststoffen maken of je haar laten stylen. Je bent van harte welkom!

Aansluiting arbeidsmarkt

Groningen heeft veel te bieden op het gebied van fashion! Het Alfa-college speelt hierop in. Voor een nog betere aansluiting op de regionale arbeidsmarkt en de ontwikkeling in de modebranche heeft de school voor middelbaar beroepsonderwijs de opleiding Specialist mode/maatkleding verbreed met Junior Stylist. Eerstejaarsstudenten krijgen vanaf dit schooljaar een gezamenlijk basisjaar waarin ze kennismaken met beide opleidingen. Specialist mode/maatkleding richt zich op het ambacht van de naaitechnieken en Junior Stylist richt zich op het ontwerpen en ontwikkelen van kledingcollecties.

 

 

 

Het Noorderpoort College  

Groningen als modestad. Studenten Retail en Ondernemen, Junior Stylist en Interieuradviseur van Noorderpoort zien dat helemaal zitten. Daarom werken zij op zaterdag 22 september mee met het evenement 050&Mode.

De Noorderpoorters vestigen zich op zaterdag 22 september in de pagodetent op de Grote Markt. Studenten Interieuradviseur verzorgen de inrichting van de tent en het reilen en zeilen binnen de tent wordt ondergebracht in de vakkundige handen van de studenten Managers Retail en de Verkoopspecialisten. Studenten Junior Stylist ontwerpen in samenwerking met designer Jan Boelo een reeks T-shirts die in deze tent te koop aangeboden worden. De Junior Stylisten tonen ook hun werk op de catwalk op de Grote Markt.

Noorderpoort versterkt al ruim twintig jaar de regio door het beste te halen uit mensen én uit de regio.Bij Noorderpoort staat het succes van de studenten écht voorop! Binnen de opleidingen die meedraaien tijdens 050&Mode draait alles om creativiteit en talent. In elke opleiding kunnen de studenten veel van zichtzelf kwijt en ze krijgen alle ruimte om een eigen, unieke stijl te ontwikkelen. Alle studenten die meewerken aan 050&Mode, zijn ambitieuze jongens en meiden die het beste uit zichzelf naar boven halen. Ze maken onderdeel uit van het excellentieprogramma van Noorderpoort, waarmee ze een podium krijgen om hun talenten voor een breed publiek te exposeren. Dit is een enorme kans voor de studenten. Ze komen tijdens 050&Mode in aanraking met retailers en ondernemers uit Groningen, waarmee ze hun netwerk verbreden en aan de kenners van het vak kunnen laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

 

 

Elite Model Look van 13.00-15.00 uur