• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Het Alfa-college


Net als in 2018 is het Alfa-college vertegenwoordigd op 050&Mode.. Studenten en alumni van de opleiding Specialist mode/maatkleding showen hun kledingstukken op de catwalk. De creaties zijn door de studenten zelf ontworpen en gemaakt. De styling van haar en visagie wordt verzorgd door studenten Haarverzorging.

Aan een modeshow gaan heel wat voorbereidingen vooraf. Dat laten de studenten tijdens 050&Mode graag aan u zien. In hun tent op de Grote Markt zijn de modestudenten te vinden. Zij werken samen om bijzondere looks neer te zetten met kleding, haar en visagie. 

Aansluiting arbeidsmarkt

Groningen heeft veel te bieden op het gebied van fashion! Het Alfa-college speelt hierop in. Voor een nog betere aansluiting op de regionale arbeidsmarkt en de ontwikkeling in de modebranche heeft de school voor middelbaar beroepsonderwijs de opleiding Specialist mode/maatkleding verbreed met Junior Stylist. Eerstejaarsstudenten krijgen sinds vorig schooljaar een gezamenlijk basisjaar waarin ze kennismaken met beide opleidingen. Specialist mode/maatkleding richt zich op het ambacht van de naaitechnieken en Junior Stylist richt zich op het ontwerpen en ontwikkelen van kledingcollecties.

 

 

 

Het Noorderpoort College  

Groningen als sustainable modestad. Studenten Retail en Ondernemen, Junior Stylist en Interieuradviseur van Noorderpoort zien dat helemaal zitten. Daarom werken zij op zaterdag 28 september mee met het evenement 050&Mode.

De Noorderpoorters vestigen zich op zaterdag 28 september in hun tent op de Grote Markt. Studenten Interieuradviseur verzorgen de inrichting van de tent en het reilen en zeilen binnen de tent wordt ondergebracht in de vakkundige handen van de studenten Managers Retail en de Verkoopspecialisten. Studenten Junior Stylist ontwerpen in samenwerking met designer Jan Boelo kleding. De Junior Stylisten tonen ook hun werk op de catwalk op de Grote Markt.

Noorderpoort versterkt al ruim twintig jaar de regio door het beste te halen uit mensen én uit de regio.Bij Noorderpoort staat het succes van de studenten écht voorop! Binnen de opleidingen die meedraaien tijdens 050&Mode draait alles om creativiteit en talent. In elke opleiding kunnen de studenten veel van zichtzelf kwijt en ze krijgen alle ruimte om een eigen, unieke stijl te ontwikkelen. Alle studenten die meewerken aan 050&Mode, zijn ambitieuze jongens en meiden die het beste uit zichzelf naar boven halen. Ze maken onderdeel uit van het excellentieprogramma van Noorderpoort, waarmee ze een podium krijgen om hun talenten voor een breed publiek te exposeren. Dit is een enorme kans voor de studenten. Ze komen tijdens 050&Mode in aanraking met retailers en ondernemers uit Groningen, waarmee ze hun netwerk verbreden en aan de kenners van het vak kunnen laten zien wat ze allemaal in huis hebben.