• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

050&Mode Randprogramma

Net als eerdere edities wordt de stad ook nu weer opgevrolijkt door dans en muziek rondom de modeshows en in de straten. Hier vind je alle informatie over dansgroep, optredens en wie de muziek verzorgt!

Dans

De dancecrews zijn Avant Garde Collective, Salsa Juan Carlos en Dansschool Let's Swing.

Avant Garde Collectiveavant garde collective

Avant Garde Collective is een unieke dansgroep die gespecialiseerd is in diverse dansstijlen. Op vernieuwende, eigen wijze weet Avant Garde Collective deze dansstijlen te combineren in indrukwekkende choreografieën.
Avant Garde Collective werd speciaal gevormd voor het televisieprogramma Battle on the Dancefloor Nederland, waar Avant Garde Collective grote successen behaalde. Keer op keer werd Avant Garde Collective beloont met de hoogste puntentelling waarbij de groep de concurrentie ver achter zich liet. Als jury- en publieksfavoriet wist Avant Garde Collective het dansprogramma in 2016 te winnen met als hoofdprijs een optreden bij “Let’s Dance” in het Ziggodome. 
Na Battle on the Dancefloor ging Avant Garde Collective verder. Zij hebben in veel grote shows gedanst zoals Dance Dance Dance, Ladies of Soul, Vrienden van Amstel, The Voice of Holland en nog veel meer. Bij Time to Dance kwamen ze in de finale terecht en werden zij gekozen als de beste dansact van 2018. Avant Garde is daarmee de eerste danscrew die twee tv-programma’s heeft weten te winnen. De ambities van Avant Garde Collective reiken echter nog verder en de droom van een internationale tour komt steeds dichterbij.

Salsa Juan Carlos 

Juan Carlos is van origine Cubaan, geboren te Santiago de Cuba. Voor kinderen in Cuba hoort dansen bij alle dagelijkse rituelen en zo was het zijn moeder die hem op zijn negende al de Charleston had geleerd. En zoals wij in Nederland leren schaatsen met een stoel, zo leerde Juan Carlos de basispassen van de Salsa te dansen met een deur! Niemand kon het huis in of uit want hij was de hele dag aan het oefenen. Dansen was toen al zijn passie!
Vanaf zijn tiende danst hij populaire, traditionele en folkloristische Afro-Cubaanse en religieuze dansen. Op zijn achttiende danste hij bij de professionele groep Conjunto Folklorico Cotumba en het Ballet Folklorico de Oriente daarna als solist bij het bekende Cabaret Tropicana. 
Zes jaar later bereikte hij het hoogste dat je kunt bereiken op professioneel dansgebied in Cuba: Conjunto Folklorico Nacional in Havana. Vier jaar lang danste hij bij dit zeer gerenommeerde dansgezelschap bestaande uit ca. 95 personen. Met dansers, zangers en percussionisten reisde hij naar Europa en Moskou. Zijn grote talent en het enthousiasme voor het dansen gecombineerd met passie en creativiteit maken hem uniek in de danswereld.

Dansschool Let's Swing

Pas op! Voor je het weet heb je het dansvirus te pakken bij Let's Swing! 
Dansschool Let's Swing is gespecialiseerd in Boogie Woogie (Rock 'n Roll) en Lindy Hop. Al 25 jaar lang geven zij cursussen, workshops en demonstraties. Hierbij staan het plezier en de dynamiek van het dansen voorop. Je kunt bij hen terecht als beginnend danser maar ook als gevorderd met cursussen op uiteenlopende niveau's. Regelmatig organiseren ze feesten met live bands en goede dans-dj's. Op hun feestjes kun je ongedwongen met anderen dansen en je nieuwe trucs uitproberen.

Let's Swing heeft een demonstratieteam dat regelmatig in het hele land optreedt, en geeft daarnaast workshops. De docenten blijven ook zichzelf ontwikkelen op internationale workshops. Op de jaarplanner staan een aantal grote dansfestivals waar ze met een flinke afvaardiging naar toe gaan. Let's Swing is een open en gemêleerde dansschool, je kan altijd op een dinsdag- of vrijdagavond de sfeer komen proeven. Wees voorzichtig, voor je het weet heb je het dansvirus te pakken!

 

 

 

Music!dj nanno

Muziek tussen alle shows op de Grote Markt door wordt verzorgd door DJ Nanno. 
Na enkele jaren in het nachtleven gewerkt te hebben en besmet te zijn geraakt met het dj-virus, kocht Nanno begin 2013 haar eerste dj set. Dagen en nachten waarin ze alleen maar oefende en werkte aan haar skills volgden en zorgden ervoor dat Nanno tijdens de Keiweek van 2013 al haar debuut als dj maakte.
Haar kenmerken zijn haar grote bos krullen en haar enorme energie achter de decks. Nanno draait vooral eclectisch; van urban, Dancehall, Twerk, Old school naar house, trap en fijne hitjes. De rode draad is altijd vrolijk. Net als Nanno zelf.
Inmiddels begint haar draai cv zich aardig op te bouwen met plekken als CLub Nyx, Huizemaas, &zo, De Kast en Club Kokomo. Daarnaast draaide ze meerdere keren voor de Keiweek, MISFIT Festival en verschillende studie- en sportverenigingen als G.C.H.C, Aegir, N.S.G. en ACLO. 
Ook zakelijke evenementen zijn voor Nanno geen probleem met opdrachtgevers als Nikki Plessen, Monki (h&m), Rinsma Fashion, gemeente Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. 

DJ Nanno performances

  • 12.30-13.00
  • 14.15-14.30
  • 15.30-15.40
  • 16.10-16.25
  • 17.30-17.45
  • afsluiting

Herestraat

tijden  dancecrew  

13.20
16.15
17.15

Salsa Juan Carlos
Let's Swing
Salsa Juan Carlos

 

 

 

 
Waagplein

tijden  dancecrew  

14.40
15.45
16.15
17.15

Let's Swing
Salsa Juan Carlos
Avant Garde Collective
Let's Swing

 

 

 

 

 


Grote Markt

tijden  dancecrew  

13.20
14.30
15.00
15.15
17.15

Avant Garde Collective
Salsa Juan Carlos
Avant Garde Collective
Let's Swing
Avant Garde Collective