• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Meer dan 150 modewinkels doen mee aan het evenement en bieden hun bezoekers tijdens 050&Mode iets extra’s zoals livemuziek en een hapje of drankje. Een aantal zaken heeft laten weten wat voor actie ze hebben op deze dag. Dit kun je zien in de deelnemerslijst. In de Zwanestraat en op de Grote Markt zijn modeshows waar modellen een selectie van kleding, schoenen en accessoires van de deelnemende modezaken laten zien.

 

Herestraat en omgeving

Herestraat en omgeving

Deelnemende winkels in de Herestraat en omgeving De Herestraat en het Gedempte Zuiderdiep zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tientallen winkels op het gebied van mode, inrichting, nieuw en vintage zijn een dagelijkse bron van activiteit in dit deel van de stad!

Vismarkt en omgeving

Vismarkt en omgeving

De Vismarkt en omgeving De Vismarkt is een van de levendigste pleinen van Groningen met meerdere malen per week de warenmarkt, een van de beste van Nederland. De Vismarkt wordt omgeven door tientallen winkels en en meerdere goede horecagelegenheden. Meest in het oog springende aangrenzende straat is natuurlijk de Folkingestraat. Deze smalle verbinding tussen Gedempte Zuiderdiep en de Vismarkt straat herbergt vele speciaalzaken. Ook staat de Folkingestraat bol van historie. Goed opletten dus..

Grote Markt en omgeving

Grote Markt en omgeving

De Grote Markt en omgeving De Grote markt is misschien wel het bekendste plein van Groningen. Met veel markten, evenementen en een keur aan horeca. Maar vergeet ook de straten rondom de Grote Markt niet: de Oosterstraat, Guldenstraat, Waagstraat, Gelkingestraat, Poelestraat en de Oude en Nieuwe Ebbingestraat die leiden naar het mooie Ebbingekwartier.

Der Aa-Kerk en omgeving

Der Aa-Kerk en omgeving

De Aa-Kerk en omgeving Dit recent prachtig gerenoveerde deel van de binnenstad is de opmaat naar een flink vernieuwde binnenstad. Lopend vanaf de Akerkhof over de Abrug richting de Westerhaven vindt je alles wat je hartje begeert. Hier dient het nieuwe Groningen zich reeds aan. En ook hier mooie historische bouw aan bijvoorbeeld de Hoge en Lage der A.

Zwanestraat en omgeving

Zwanestraat en omgeving

Zwanestraat en omgeving Dat de Zwanestraat als opvolger van de Folkingestraat verkozen is tot Leukste winkelstraat van Nederland is geen toeval. In de regio Zwanestraat/Stoeldraaierstraat/Oude Boteringestraat barst het van de activiteit. Een prachtige mengeling van detailhandel en horeca zorgt voor een altijd levendige sfeer. Natuurlijk helpen ook al die studenten die in de Broerstraat studeren hier ook bij..Dat Groningen de jongste stad van Nederland is, is hier goed zichtbaar.

Damsterplein en omgeving

Damsterplein en omgeving

Damsterplein en omgeving Het Damsterplein en de Steentilstraat maken deel uit van een van de belangrijkste aanvoerroutes naar het centrum. Een enorme verscheidenheid aan zelfstandig opererende ondernemers hebben hier domicilie gekozen. Je komt ogen en oren te kort!

Horeca

Horeca

Groningen is een levendige stad. Dat is mede te danken aan de grote hoeveelheid horeca in alle soorten en maten. Onderstaande horecazaken nemen dit jaar deel aan 050&Mode. Net als andere ondernemers zetten zij hun beste beentje voor om een echt modefeest te organiseren op 22 september!